ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΠΕΑ ΘΕΡΜΗΣ

Στις 21/10/2022 το τμήμα Α3 από την Α Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Θέρμης στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης με στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τη ζωή στα δάση του τόπου μας».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διήρκεσε από τις 9:00 έως τις 12:30 και περιλάμβανε αρχικά ενημερωτική παρουσίαση για το Λιβάδι και το οικοσύστημα του δάσους στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ Θέρμης και στη συνέχεια ξενάγηση-περιήγηση στον οικισμό και στο δάσος του Λιβαδίου.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη φύση, παρατήρησαν και έμαθαν να ξεχωρίζουν τα διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας στο δάσος, συνέλεξαν καρπούς και φυσικά υλικά του δάσους στα πλαίσια ομαδικών δραστηριοτήτων του προγράμματος ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια ενεργητικής ακρόασης και ανακάλυψης με στόχο την ευαισθητοποίησή τους για τη διατήρηση και την προστασία του οικοσυστήματος ενός δάσους.

Τους μαθητές συνόδευσαν η εκπαιδευτικός-υπεύθυνη του τμήματος κ. Κουτσιμανή Αικατερίνη και η εκπαιδευτικός κ. Χριστοφίδου Μαρία.