Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Αρχικά, οι μαθητές παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τα σημαντικότερα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης. Κατόπιν, στην αυλή του σχολείου μας παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές της Γ´ τάξης, ενδεδυμένους με παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα και τη χορωδία του σχολείου. Το χορευτικό συγκρότημα χόρεψε τσάμικο, συρτό, συρτό στα 3 και ποδαράκι. Επίσης, παρουσιάστηκαν πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για καθένα από τους παραπάνω χορούς. Ήταν ένας διαφορετικός εορτασμός, γεμάτος ζωντάνια και ενθουσιασμό, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους και ξεχωριστές αναμνήσεις στους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνος για τη διδασκαλία των χορών ήταν ο κος Μιχαηλίδης Γ. και υπεύθυνη για τη μουσική διδασκαλία η κα Μελιγκοπούλου Γ.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Δημητριαδή Γεώργιο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρετσού» στο Νέο Ρύσιο, που μας παραχώρησε τις υπέροχες παραδοσιακές φορεσιές.